26 augustus 2017 Naar Plantarium en twee Tuinen.

Al jaren bezoekt een kleine groep leden van G&B Lochem het jaarlijkse bloemenfestival in het Plantarium. Eigenlijk zou dat een grote groep moeten zijn! Er zijn G&B-afdelingen, zoals Deventer, die daarvan een hele happening maken en wij van Lochem sluiten ons gaarne daarbij aan (dat scheelt een heel hoop werk aan voorbereiding etc.) en voor Deventer is dat ook prettig want je moet minstens 40 man bij elkaar sprokkelen voordat je   een bus kunt afhuren voor de reis naar Boskoop.

Ton Blokvoort is de stuwende kracht achter deze organisatie, wat zeg ik? Ton is de organisatie! Hij maakt er veel meer van dan een retourtje Boskoop: hij zoekt een tweetal bijzondere tuinen uit waar hij op de heenreis en ook op de terugreis een tussenstop kan maken. Het begint met “iets lekkers” zoalsTon dat noemt: koffie of thee met koek of gebak en daarna maken we een wandeling door de ruim bemeten tuin met allerlei bijzondere beplantingen waar het heerlijk toeven is. En als iedereen voldoende “zijn benen gestrekt heeft” wordt de busreis vervolgd. De bus parkeert voor de ingang van het Plantarium zodat je niet hoeft te zoeken naar en te betalen voor een parkeerplaats. En -niet onbelangrijk!- de toegang is die dag gratis voor G&B-ldeden!

Dan kom je binnen in een grote hal met allemaal bijzondere planten, een prachtig gezicht!

Het krioelt er van de Groei & Bloei-leden, allemaal op zoek naar een mooie en afgeprijsde plant, want op zaterdagmiddag, de laatste dag van de tentoonstelling, worden heel veel planten voor een zacht prijsje verkocht en het loopt storm door G&B-leden met armen vol planten. Daar doen wij ook aan mee en het bagageruim van de bus wordt helemaal volgestouwd met zovele aangeschafte planten. Een uurtje rijden later zijn we weer thuis na een onspannen reis voor een prijs waarvoor jezelf niet kunt rijden.

Kortom: een aanrader

STORMSCHADE